معاون وزیر بهداشت ایران: عده‌ای می‌خواهند همه مدارس دخترانه تعطیل شود

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تعلل وزارت اطلاعات در معرفی نکردن عاملان مسمومیت صدها دختر دانش‌آموز انتقاد کرد

انتقاد از تعلل دستگاه اطلاعاتی در معرفی عاملان مسمومیت دانش‌آموزان‌ــ فارس

با ادامه مسمومیت‌های سریالی بیش از ۶۰۰ دختر دانش‌آموز در شهرهای مختلف ایران، معاون وزیر بهداشت ایران روز یکشنبه هفتم اسفندماه، با تایید «عمدی بودن» مسمومیت کودکان در مدارس گفت عده‌ای به دنبال تعطیلی همه مدارس در ایران، از جمله مدارس دخترانه‌اند. یک نماینده مجلس نیز از تعلل وزارت اطلاعات و دستگاه‌های اطلاعاتی در این پرونده انتقاد کرد.

در آخرین مورد از این پرونده، روز شنبه ششم اسفند، ۴۴ دانش‌آموز دختر دیگر در دبیرستان احمدیه بروجرد، در استان لرستان به‌دلیل مسمومیت در بیمارستان بستری شدند. هفته گذشته و در روزهای دوم و سوم اسفند هم در اتفاقی مشابه، ۸۲ دانش‌آموز این دبیرستان با علائم سرگیجه، ضعف و بی‌حالی برای مداوا به بیمارستان منتقل شده بودند.

یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، روز یکشنبه با تایید عمدی بودن مسمومیت دانش‌آموزان، گفت: «پس از مسمومیت چندین‌باره دانش‌آموزان در قم مشخص شد افرادی دوست داشتند تمامی مدارس، به‌خصوص مدارس دخترانه در قم تعطیل شوند.»

از آغاز مسمومیت‌ سریالی و مشکوک دختران دانش‌آموز در قم نزدیک به سه ماه می‌گذرد. برخی از روزنامه‌نگاران و اصحاب رسانه در ایران طی هفته‌های گذشته گزارش داده بودند که شماری از گروه‌های تندرو شیعه در قم، به عمد و به‌دلیل مخالفت با تحصیل دختران، دانش‌آموزان را به روش‌های مختلف مسموم کرده‌اند. گروهی با نام «فداییان ولایت» نیز در رسانه‌های اجتماعی، مسئولیت مسمومیت دانش‌آموزان را برعهده گرفت و اعلام کرد که هدفش «خانه‌نشین کردن دختران محصل» است.

گفته می‌شود این گروه با انتشار شبنامه‌ای، تحصیل دختران را «حرام» و «محاربه با امام زمان» دانسته‌ و تهدید کرده‌ است در صورت تعطیل نشدن مدارس دخترانه، مسمومیت‌ دختران را به‌ کل ایران گسترش می‌دهد.

۱۹ آذر و هنرستان دخترانه نور، نقطه شروع مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان دختر در شهر قم بود. مسمومیت‌های عجیبی که به قم و دانش‌آموزان دختر محدود نماند، بلکه در بروجرد، اردبیل و تهران هم تکرار شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

همایون سامه نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، روز یکشنبه به سایت دیده‌بان ایران گفت: «تا آنجایی که اطلاع دارم، وزارت بهداشت دارد بررسی می‌کند ولی به نظر من نتیجه‌اش مشخص نشده است. بدین معنا که نتوانسته‌اند پاسخ قانع‌کننده‌ای بدهند. موضوع در کمیسیون بهداشت مطرح نشده ولی رئیس کمیسیون نامه‌نگاری‌های لازم با دولت را درباره این موضوع انجام داده است. آنچه مشخص است، این است که هم در قم و هم در بروجرد مسئله عمدی بوده است.»

این عضو کمیسیون بهداشت مجلس افزود: «برای ما سوال است که روی چه حسابی در مدارس این اتفاق‌ها رخ می‌دهد؟ من نمی‌دانم یعنی ارگان‌های اطلاعاتی ما نمی‌توانند تمام مدارک، قرائن و آنچه به‌جا‌مانده را بررسی کنند و به عامل برسند؟ وزیر اطلاعات وارد این پرونده شده ولی متاسفانه گزارشی به مجلس داده نشده است.»

همایون نجف‌آبادی در پاسخ به اینکه چه گروهی می‌توانند پشت این مسمومیت‌ها باشد، گفت: «نمی‌توانم نظر دهم. یعنی اصلا نمی‌دانم؛ همان اطلاعی که شما دارید، من هم در همان حد دارم.»

اینکه منتظری، دادستان کل کشور، نیز «عمدی بودن» این مسمومیت‌ها را تایید کرده و دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی پس از گذشت سه ماه، هنوز گزارشی شفاف درباره جزئیات این پرونده و بازداشت نشدن مسببان آن ارائه نکرده‌اند، خبر غیررسمی «وصل بودن عاملان پرونده به نهادهای مذهبی و پرقدرت در قم» را تقویت کند؛ نهادهایی مانند موسسه امام خمینی متعلق به خانواده مصباح یزدی، مرجع تقلید فوت‌شده شیعیان، که طی دو دهه اخیر با حمایت‌های مالی رهبر جمهوری اسلامی، به تربیت اسلامگرایان تندرو و آزار زنان و دخترانی ایرانی مشغول بوده‌ است.

علی خامنه‌ای، در دومین سالگرد فوت تقی مصباح یزدی، ضمن تمجید از افکار او، مصباح یزدی را هم‌ردیف هگل، فیلسوف نامدار غربی، دانسته بود.